torstai 30. kesäkuuta 2016

#10: Istuntakurssi, päivä 4/4

Tänään oli istuntakurssin viimeinen tunti ja sehän meni hyvin! Aloitettiin taivutuksilla, asetuksilla, volteilla, ympyröillä, pysähdyksillä ynnä muulla käyntityöskentelyllä. Jatkettiin siirtymisillä ja kun siirtymiset onnistu, jatkettiin alkuhölkillä kevyessä ravissa ja taivuteltiin heppoja.
Tänään myös jatkettiin käsien asentoon ja vakauteen huomioimista, tehtiin silleen että jalustin hihnoista mitä jää jäljelle niin laitetaan ohjan alle ja se esti ettei voi nyppiä hevosta suusta. Ja sitten, ns.kädet sidottuina jatkettiin ravissa sulkuja sekä myötä- ja vasta-asetuksia.
Sen jälkeen aloitettiin laukka työskentely kahdella pääty-ympyrällä.
Ns.teemana oli tänään pohkeenväistöt ja ne oli hieman haastavia, mutta kyllä suoriuduttiin niistäkin käynnissä että ravissa. Ja jos miettii niin Doris on parantunu ihan älyttömästi pohkeen väistöissä, koska ennen se vain ahdistui ja syöksyi yms. Niin oon tosi tyytyväinen, että väistöt onnistu! :D
Me tehtiin myös sellaista laukkatehtävää, että vasemmassa kierroksessa nostettiin M:n ja C:n välissä laukka ja tehtiin pääty-ympyrä. Eka kerta meni ihan päin mäntyä ku hepo oli hidas pohkeelle, mutta sen jälkeen nostot sujui. 
Loppuraveissa tehtiin temponlisäyksiä kokorataleikka lävistäjillä ja askel piteni erittäin hyvin.
Tänpäiväseen ratsastukseen oon tyytyväinen etenkin käsien kohalla, että ne pysy hyvin pystyssä ettei ollu mitenkää vinksinvonksin. Ja oon tyytyväinen myös laukkatyöskentelyyn ja temponlisäyksiin loppuraveissa.
 
Parannettavaa löytyy, ja niitä laukan nostojen ajoitusta täytyy harjoitella ja pohkeenväistöjä pitäisi tehdä enemmän. Mutta on hyvä aina, että on parannettavaa ja tavoitteita mitä kohti mennä.
Oon oppinu paljon tän 4 päivän aikana, puolentoista tunnin ratsastuskurssilla, esim. istunta on parantunut sekä käsien asento ja oon saanu taas erilaista tuntumaa Dorikseen. Kiitos parhaalle ryhmälle ja opelle! :)
(Kuvii myöhemmin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti