torstai 8. syyskuuta 2016

Koulukiemuroita Doriksen kanssa

Moi. Tänään olin ratsastelemassa taas ja Doriksella menin, kuten otsikko kertookin.
Ja mentiin koulua, ja mietittiin paljon hevosen taivuttamista ja sen takapään siirtämistä kentän/ympyrän ulkopuolelle.


Aloiteltiin käynnissä ja jatkettiin pian käynti-ravi siirtymisillä. Sen jälkeen jatkettiinkin ravityöskentelyllä. Hepat kun oltiin jumpattu niin jakauduttiin 2 pääty-ympyrälle ja siinä sitten taivutuksia haettiin sekä siirrettiin hevosen takapäätä ympyrän sisälle päin. Aluksi Doris ei ymmärtänyt mistään mitään, mutta sitten kummatkin oivallettiin asia ja sitten alko sujuu. Ja joo meillä on Doriksen kanssa vähän asiat hakusessa vielä. Takapään siirtelyä jatkettiin ympyrällä käynnissä ja ravissa ensin oikeassa kierroksessa. Sen jälkeen siirryttiin ravissa uralle ja tehtiin samaa uralla, liikuttaen takapäätä kentän keskustaan päin. Ja se sujui jo hyvin meijän osalta.

Sitten meidän pieni yhteisymmärrys meni ihan päin mäntyä, koska ravissa piti liikutta takapäätä taas kentän keskustaan kohti, ei siinä juu mitään, mutta sen jälkeen piti nostaa laukka jotta saataisiin vaan laukan nostoja alle. Ja meidän nostot meni sillee et eka nosto yritys: ei nostanu, toka nosto yritys: käytin raippaa vähän apuna ja se jos jokin oli hirveää niin pukki tuli, muttei sitä laukkaa ja kolmas kerta toden sanoo, pukin kautta nostettiin myötä laukka.


Mutta tänään nostetiin silti sujuvasti laukkoja ja laukattiin ympyrällä sekä uralla hyvää, sujuvaa ja
rentoa laukkaa. Ja kun alkutunti ei menny niin hyvin niin laukkojen jälkeen heppa muuttu ihan kokonaan, hän oli yritteliäs, sieti enemmän ja rento. Sitten alko tehtävätki sujuu ja loppuravit hölkättiin rennosti josta oon tosi tyytyväinen ja mua hymyilytti seläs ku alko mennä hyvin ja tuli semmone onnistumisen fiilis. Sujuvasti myös ravissa takapää siirtyi kentän keskelle.
Ja oon ny selittäny paljon tosta takapäästä kentän keskellä, niin tehtiin myös alku- ja loppuverkassa eniten, mutta myös joissain kohti tuntia siten, että oltiin voltilla/ympyrällä ja siinä sitte päästettiin ulko-ohja kokonaan pois, jotta hepalla olis tilaa taipua. Meijän osalta meni kyllä hyvin, mutta itte vaan vähän ihmettelin kun en ite oo aiemmin tota tehnyt, mutta huomasin eron osittain.

Tunnin kun tiivistäis kolmeen eri sanaan niin ne olis: rento, taipusa ja ymmärrys.

Mutta ensi viikolla jatketaan Doriksen kanssa kulukiemuroita, tekstii viimeistään silloin jossei aiemmi.
 (ja ei oo tunnilta kuvia, joten saattee tyytyy vanhoihin kuviin, joita täällä ei ole vielä esiintynyt. kuvat vuoden 2016 alusta, talvelta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti