torstai 15. kesäkuuta 2017

#113: Ekaa kertaa esteitä Balleriinalla

(C): Nanna.R

Tänään meijän meno näytti tolta mitä kuvassa näätte. Tosiaan, tänään hyppäsin omalla tunnilla Balleriinalla ja heppa taas ylitti mun odotukset. Yllätyin jälleen, positivisesti.

Alkuraveista. / (C): Nanna.R

Aloitettiin ensin käyntityöskentelyllä normaaliin tapaan, pian otettiin käynti-ravi siirtymiset jonka jälkeen istuttiin hetki harjoitusravissa ennen ku alettiin keventämään. Ravailtiin kevyessäravissa muutama kierros vaihdellen vapaasti suuntaa. Sitten mentiin kaikki isolle keskiympyrälle ravissa.

Tehtiin siirtyminen harjoitusravin kautta käyntiin. Siirtyminen harjoitusraviin, laukan nosto. Ensin koottua ja hillittyä laukkaa, sitten peppu ylös satulasta ja annettiin laukan edetä. Otettiin sitten taas kiinni, hillitympään laukkaan ja ratsastettiin vielä eteen. Tehtiin näin vielä kerta, kunnes otettiin laukkaa kiinni ja siirryttiin kevyeenraviin, siitä hetken päästä harjoitus raviin ja lopulta käyntiin.

Alettiin siinä keskiympyrällä sitten ottamaan ensin käynti-ravi-laukka siirtymisiä siten, että käynnistä siirrettiin harjoitusraviin, siitä nousi ensin hillitty laukka ja sitten ratsastettiin laukkaa eteen, otettiin taks kiinni hillittyyn laukkaan ja ravin kautta käyntiin. Tehtiin muutama tälläinen siirtyminen. Otettiin vielä käynnistä muutama laukannosto ennen kun alettiin hypäämään.

Harjoitusravia keskiympyrällä. / (C):Nanna.R

Laukkaa keskiympyrällä. / (C):Nanna.R
Tultiin verkkahypyt pinkille pystylle, joka oli suoralla linjalla. Ensin tultiin pienempänä ja sitten vähän isompana.
   Ideana siinä oli tulla ihan super lyhyellä ohjalla, kun ohjassahan on se nahkaosuus ja sitten siinä on se eka tappi, niin siitä välistä piti pitää kiinni. Kuulostaa ihan tyhmältä, mutta se oikeesti autto mun käsien asentoon, kuvista huomaa hyvin!

Verkkapysty pienempänä / (C):Nanna.R

Verkkapysty hieman isompana / (C):Nanna.R

Tultiin vielä pinkki pysty oikeassa laukassa, lähestyminen lyhyellä ohjalla, sitten eteen ratsastus ja hieman isommassa temmossa tultiin keltainen pysty lävistäjällä kohti maneesipäätyä, laukanvaihto esteen päällä vasemmalle ja vasemmassa laukassa pääty-ympyrä.

Sen jälkeen tultiin lyhyt, 5 esteen rata.

Valkoiset nuolet merkkaa hyppy suuntaa.

Ensin tultiin oikeassa laukassa pinkki este (1), sitten eteen ratsastus kulmassa ja tultiin keltaiselle (2). Laukka vaihtui vasempaan ja tultiin suoralinja, jossa kummatkin esteet olivat oksereita. Siihen suoran linjan väliin tuli meillä 7 laukkaa, koska otin ekan okserin jälkeen hieman kiinni, muuten ois tullu 6. Ja vikana hypättiin vasemmasta laukasta punainen pysty (5) kohti maneesi päätyä.

Lyhyen radan eka este / (C):Nanna.R

Lyhyen radan neljäs este / (C):Nanna.R
Balleriinalla oli kyllä kiva hyppää, mukavaa vaihtelua Rapsuun. Mun mielestä hauskaa tossa Balleriinan hyppytyylissä on se, että esteen jälkeen se lisää silleen vauhtia, mutta se on kyllä ihan pidettävissä. Kun sitten taas ei Rapsu tai Doris tee niin esteen jälkeen. Kivaa on kummiskin, että Balleriina toimii omalla moottorilla myös esteillä, ja vaikka alkuverkassa olikin hidas pohkeelle (mulla oli lyhyt raippa) niin esteillä ei ollut ollenkaan.

Tää tamma vaan jaksaa yllättää, hyvin me kaikista esteistä yli päästiin, en tippunut ja oli kivaa, siinähän ne päätavoitteet tälle tunnille olikin. Harmi, että tää oli nyt vika torstai ennen kun hepat menee lomalle, mutta meen vielä sunnuntaina ratsastamaan ja toivottavasti menisin Balleriinalla.

Hieno hepo <3 / (C):Nanna.R

Tänään muuten pääs mun äitikin ratsaille, oltiin vähän maastoilemassa. Ite en ratsastanu, vaan talutin, käytiin tekee tunnin kävelylenkki metsän helmassa! :D

Paris / (C): Äiti
Paris ja äiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti