perjantai 1. syyskuuta 2017

#129: Koulutuuppausta muutama päivä

Heips! Mun piti aiemmin jo kirjotella, mutta vähän taas koulu vie aikaa.. niin inhottavaa, mutta onneksi nyt on perjantai, jee!! Tässä postauskessa kerron kun menin tiistaina Hamletilla ja torsataina Ellillä, loppuun kerron vähän Doriksestakin! Ja hei, nyt samalla korkataan myös syyskuun eka postaus!!


Syyskuu, vau. Tää vuosi on menny ihan super nopeesti ja siis kohtahan se joulukin on, pitäisköhän alkaa suunnitelee jo joulukalenteria? :') Joo, ehkä mä vaikka jätän sen sitten myöhemmälle.

Asiasta kukkaruukkuun, en oo kertonu teille, että mulla alkoi 23.8 sellainen haaste, että oon 100 päivää ilman suklaata ja sipsiä. Nyt on kulunu jo viikko ja 2 päivää tätä haastetta. Tosiaan tää haaste loppuu 1.12 sitten vasta.

Mutta eipä mulla hirvesti höpistävää tähän alkuun oo, mulla menee hyvin koulun kanssa ja hevostenkin. Tiiättekö ku jotkut tekee 'life update'-videoita niin mä aion tehä sellasen horselife updaten tolla tyylillä, jossa tarkemmin kerron mun hevoskuvioista. Mutta eiköhän mennä jo ratsastusten pariin!

Tässä näätte mut ja Hamletin (eli Hampan). / kuva (C)äiti

Tosiaan, tiistaina 29.8 kävin sitten ratsastamassa Hampalla.

Hain ensin Hampan laitumelta talliin, laitoin ruoan turpoomaan ja sitten aloin harjailemaan. Laitoin Hampalle kamat ja ittelleni, sitten lähdettiinkin ratsastamaan.


Kävelin sen kanssa alkukäynnit maastossa, sitten tulin kentälle ja otin siinä vähän ensin alkuraveja (ekat raviklipit videolla). En tehny mitään ihmeellistä, hain vaan nappuloita. Tein voltteja ja ympyröitä, jolla sitten taivuttelin ja asettelin Hamppaaa.

Otin pääty-ympyrällä sitten vähän laukkaa, ensin oikeeta kun se on Hampalle se helpompi laukka. Välikäynnit ennen kun nostettiin vasenta laukkaa ja se siis on paljon vaikeempi, eli ensin nousi oikea laukka, mutta laukanvaiholla saatiin se sitten vasemmaksi laukaksi.


Sen jälkeen otin vähän loppuraveja ja Hamppa oli loppuraveissa parhaimmillaan. Loppukäynnit kävelin yhellä lyhyellä lenkillä joka vei toiselle kentälle, jossa sitten vielä kävelin kierroksen ja katoin pohjan. Kuvassa itseasiassa on se kenttä minkä kävin kattoo.

Mentiin sitten talliin, jossa otin siltä kamat pois ja harjasin. Annoin sille ruoan ja sitten vielä ötökkäpuku päälle ja ulos! Siis niinkun mietin, että voiko olla yhtä kilttiä ja rauhallista heppaa kun Hamppa? Aivan ihana pappa!

edit 5.9: Sain vihdoinkin tän videon lisättyä tänne!


Videosta siis näkee kyllä, että vielä vähän haetaan niitä nappuloita, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Laukkaa ei otettu tällä kertaa videolle, ehkä sit ens kerralla kun meen Hampalla ratsastamaan niin laukastakin tulee videota!


Eilen menin sitten Ellillä koulua ja meni kerranki siis oikeesti hyvin!! Siis Elli yllätti mut kyllä niin paljon, se ei kuskannu mua laukassa, eikä muuttunu missään vaiheessa epätasaseks edestä ku parilla viimekerralla se on puolet tunnista heitelly käynnissä päätä. Niin nyt ei!

Tosiaan alotettiin käynnissä molempiin suuntin tehden voltteja, ympyröitä, pohkeenväistöjä, asetuksia ja taivutuksia, mitä nyt mieleen tulikaan. Jatkettiin käynti-ravisiirtymillä, sitten kevyessä ravissa.

Siirryttiin uralle ja ihan siinä otettiin käynti-ravisiirtymisiä (harjoitsuravi) tehtiin niitä muutama, kunnes harjoitusravista alettiin sitten keventämään ja antamaan pidempää ohjaa, että hepat venyttäin eteen-alas. Ohjat käteen ja takas käyntiin. Näitä siirtymisiä sitten tehtiin muutamia per kierros ja mentiin monta kierrosta.

Alettiin ottamaan laukkaa mukaan ja laukattiin ensin vain päädyissä pääty-ympyrät (oltiin oikeassa kierroksessa) ja kentän pitkät sivut mentiin harjoitusravissa. Sitten jatkettiinkin laukkaa uraa pitkin miten vain oli tilaa (tunnilla oli mun lisäks 5 muuta ratsukkoa). Vaihdettiin vasempaan kierroksen ja otettiin päätyihin taas pääty-ympyrät laukassa ja pitkät sivut harjoitusravissa. Tehtiin muutamia ympyröitä näin, kunnes ympyrältä jatkettiin sitten laukkaa taas uraa pitkin miten tilaa oli.

Laukasta tehtiin nätti siirtyminen raviin ja otettiin loppuravit. Loppuraveissa hettiin hevosta venyttämään eteen-alas ja annettiin ihan pitkät ohjat ja loppukäynnit.

Elli oli kyllä tosi kiva, ei vieny mua laukassa  6-0 vaan malttoi!! Niin kivaa! Kerranki oikeesti mulla meni kunnolla hyvin tän hepan kanssa tunti! Mutta jos nyt tarkkoja ollaan, täydellistä tuntia ei oo ees olemassa, mutta oli tää nyt paras tähän asti. Mulla on vielä korjattavaa, täytyy muistaa ryhti, kantaa kädet, kattoo eteen, en tiiä mitä niin lumoavaa siinä hevosen niskassa on ja sitten kantapäät ravissa ja laukassa pitää pysyä alhaalla. No, katotaan jatketaanko ens viikolla vai meenkö jollain muulla, en nimittäin tiiä kun mulla ei oo vakkariratsuu tällähetkellä. En tiiä että mitä me mennään ens viikolla mutta se selviää sitten 6 päivän päästä!


Doriksen kuulumisiin; Doris ei oo vielä 100% kunnossa, olihan se saikulla suunnilleen 4 kuukautta, eli vielä lihakset on haussa, mutta hyvinhän se hepo tossa voi, jäykkä, mutta on jo parempi. Enempää en aio valitettavasti kertoa. Tänään napsasin Doriksesta kivan kuvan, jossa sillä on toi sininen korvahuppu! <3


Ja sunnuntaina ollaan meossa taas ulkopuolisiin, sieltä sitten postausta ja tosiaan, mä oon kylläkin katsomon puolella! :D

Heippa, ensi postaukseen! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti