lauantai 16. syyskuuta 2017

#132: Tän viikon ratsastelut

Moi! Tällä viikolla olin keskiviikkona ratsastamassa Hampalla ja torstaina olin omalla tunnilla ja menin Lordilla, kummillakin tunneilla menin siis jälleen koulua.

Keskiviikkona menin jo tuttuun tapaan Hampan tallille, ensin laitoin Hampan ruuan turpoomaan ja sitten vasta hain hepan sisälle. Laitoin käytävälle kiinni, otin ötökkäpuvun pois ja sitten aloitin harjailemaan. Kun oli heppa harjattu laitoin sille kamat ja sitten ittelleni ja kentälle!

innokas :DD

oli niin menossa, että ei malttanu seistä, mutta kuvassa näkyy Hampan ihana karvasatula!
Päästiin kentälle ja nousin selkään, pääsin hyvin yhen kiven avulla sinne, koska menin siis karvasatulalla enkä laittanu siihen jalustimia. En ikinä aiemmin ollu menny karvasatulalla ja oli kyllä aika hauskaa kokeilla sellastakin!

Lähettiin kävelee alkukäyntejä ja totuttelin tohon satulaan, oli sellanen fiilis kyllä että enmmänkin meen ilman satulaa kun  niitä jalustimiakaan ei ollut!


Mentiin taas vähän rauhallisemmin, paljon käyntityöskentelyä ja lopussa otettiin sitten vähän ravia molempiin suuntiin (noin kierros per suunta). Käynnissä haettiin taas nappuloita ja sitä rentoutta, tehtiin voltteja ja ympyröitä, hain niillä vähän takaosaa sisään ja ulos. Paljon pysähdyksiä ja sitten tehtiin pohkeenväistöjä samalla tyylillä miten viimekerrallakin, eli kokorataleikkaiden avulla. Kun kokorataleikkoilla pohkeenväistöt suju niin otettiin niitä myös vähän suorallakin uralla.


Otettiin sitten ensin muutama siirtyminen molempiin suuntiin ennen kun tehtiin muutama ympyrä ravissa, mutta siis ei ravattu mitenkään paljoo, kuten aiemmin mainitsinkin.

Tässä vielä vähän meijän ravista videota, en hirveesti alkanu työstämään sitä, kun mentiin vaan pikkupätkä.


Ravien jälkeen käveltiin sitten loppukäynnit, hetki kentällä ja sitten mentiin yks lyhyt maastoreitti.

Tultiin takas tallille, otin Hampalta varusteet, annoin ruuan jonka aikana äiti harjas Hamppaa niinku myös ennen ratsastusta ja sitten hoidin Hampan muut jutut, ötökkäpuku päälle ja sitten ulos.

Oli kyllä kiva taas käydä, mulla kävi kyllä tuuri että sain mun ekaks vuokrahepaks näin ihanan ja rauhallisen Hamletin! <3

---

Torstaina sitten ihanasti satoi, eli mentiin puolikkalla maneesilla. Ja menin Lordilla koulua. Meillä ei ollu meijän oma ope, vaan yks toinen. Oli kyllä kiva tunti, meillä oli aiheena pohkeenväistöt ja musta oli kyllä kiva että niihin kiinnitettiin hyvin huomiota, ne oli ettenkin mulla ja Lordille vaikeita.

(C)Nanna.R
Aloitettiin käynnissä tehden voltteja, ympyröitä, pysähdyksiä ja temponmuutoksia molempiin suuntiin. Sitten jatketiin alkuhölkillä kevyessä ravissa tehden voltteja ja ympyröitä molempiin suuntiin.

Kun hepat oli vähän lämmenny niin siirryttiin käyntiin ja lähettiin tekemään toiselle pitkällesivulle pohkeenväistöjä kohti uraa. Oltiin siis vasemmassa kierroksessa. Lordi oli yllättävän vaikea, mutta koko ajan väistöt vaan parani. Otettiin muutama väistö harjoitusravissa, oli vaikeaa, mutta saatiin muutama väistöaskel ja loppua kohden koko ajan parani! Sitten tehtiin silleen, että tultiin ravissa pohkeenväistöstä puolet ja loput käynnissä. Näin tultiin myös pari kertaa, ekat väistöt tälleen oli meille vaikeita, mutta parani taas koko ajan!

Otettin laukannostot mukaan, ensin tultiin puolet väistöstä ravissa ja loppu käynnissä, sitten käynnissä laukannosto ja laukattiin pätkä, me Lordin kanssa nostettiin ravista, sen oli helpompi tehä niin. Taidettiin ottaa yks käynnistä ja se meni kyllä hyvin!

Vaihettiin suunta oikeaan ja oikeassa kiekassa tehtiin väistöja taas kohti uraa käynnissä, sitten ravissa ja puolet ravissa puolet käynnissä. Väistöt oli Lordille paljon vaikeampia tähän suuntaan, joten me enimmikseen tehtiin kaikki väistöt käynnissä kun ravissa ei oikeen tullu mitään. Sitten taas otettiin laukannostot väistön jälkeen mukaan, muut teki taas ekan puolen väistöstä ravissa ja lopu käynnissä ja käynnistä laukannosto. Me Lordin kanssa tehtiin käynnissä väistö, siirryttiin väistön jälkeen raviin ja ravista oikean laukan nosto, eka nosto ei menny niin hyvin, mutta muut nostot kyllä meni.

(C)Nanna.R
Vaihdettiin vielä suuntaa ja vasemmassa kierroksessa pitkältä sivulta tehtävänä oli nostaa käynnistä laukka. Lordin kanssa pari ekaa nostoa tehtiin ravista, sitten kokeiltiin käynnistä ja tuli vastalaukkoja aikalailla kun käynnistä yritettiin nostaa. Yks nosto käynnistä oli kyllä tosi ilmava, Lordi vaan hypähti kunnolla laukkaan, mutta silti tuli vastalaukka. Vikalla kerralla tultiin ravissa ja saatiin myötälaukka.

(C)Nanna.R 
Ravattiin vielä vähän loppuraveja, oikeassa kierroksessa toisella pitkällä sivulla tehtiin temponlisäystä ja Lordi eteni hyvin, kerranki!

Siirryttiin käyntiin ja annettiin pitkät ohjat.

Oli kyllä kiva tunti ja Lordi oli ihan kiva, ois kiva ens tunnilla mennä jotain muuta kun koulua, vaikka kouluratsastus on kaiken perusta ja onhan se kivaakin, mutta kun suunnilleen kuukauden on koulua mennyt niin voitaisiin vaikka ottaa puomeja mukaan! :D

(C)Nanna.R
Heippa, ja ensi postaukseen! :)

2 kommenttia:

  1. tosi kiva blogi sulla, liityin lukijaksi! :) olisi kiva jos voisit käydä kurkkaamassa minunkin blogini (https://sanniequestrian.blogspot.fi). Lukijaksikin saa tietenkin liittyä :)

    VastaaPoista