lauantai 23. syyskuuta 2017

#134: Hamapalla ratsastelua


Tällä viikolla oon nyt kaks kertaa käyny ratsastamassa Hampalla ja koulua ollaan puksuteltu menemään. Keskiviikkona Hamppa ei ollut niin hyvä mitä tänään oli, mutta selitän päivät erikseen ja tarkemmin seuraavaksi.


Keskiviikko, 20.9:

Menin tuttuun tapaan Hampan tallille noin puoli kuuden maissa, laitoin ruuan turpoomaan ja sitten hain Hampan sisälle. Laitoin sen käytävälle kiinni ja otin ötökkäpuvun pois. Alettiin äitin kanssa harjaamaan Hamppaa ja kun hepo oli harjattu laitoin sille kamat ja myös ittelleni, niin päästin lähtemään kentälle.

Nousin kyytiin, kävelin alkukäynnit ja sitten otinkin ohjat tuntumalle. Aloitettiin käynnissä volteilla, ympyröillä ja pysähdyksillä. Pysähdykset oli isokin ongelma; hepalla oli niin paljon virtaa, että ei malttanut seistä ja alkoi tarjoomaan pohkeenväistöä. Uralla pysähdykset oli ihan ok, mutta kun yritin keskihalkaisijalle pysähtyä niin ei onnistunut millään, lopuksi saatiin sitten yksi kelvollinen pysähdys keskihalkaisijalle ja lopetettiin pysähdykset siihen.


Otin taas sitten kun oltiin kumpaankin suuntaan kävelty niin pohkeenväistöt mukaan, sillä samalla vanhalla konstilla millä ollaan pari kertaa niitä tehtykkin. Vasentapohjetta väisti hyvin, oikean pohkeenväistäminen olikin vähän haastavampaa tällä kertaa. Saatiin kyllä ihan hyvä väistö sitten sinne oikeallekkin.

Otin vaan kevyesti ravia; heppa oli hieman jäykkä, mutta vertyi kyllä hyvin kun olin noin yli puoli kierrosta ravannut. En siis mitenkään ravannut paljoo, 2 kierrosta per suunta ja käyntiä oli välissä.

Tässä on vähän videota meidän menosta, siinä on meidän käyntityöskentelystä videota, siinä näkyy myös pätkä meijän väistöstä, hieman pitää niitä hioa, takaosa meinaa lähtee edellä. Laatu huononi matkan varrella kun muokkasin kahella eri ohjelmalla, mutta kyllä tosta jotain selvää saa!

(C)äiti

Kävelin loppukäynnit sitten maastossa, kun tulin takaisin tallin pihaan, laskeuduin ratsailta ja mentiin takaisin talliin. Otin varusteet pois, äiti harjasi sillä välin kun annoin ruuan ja tein muut ratsastuksen jälkeen tehtävät jutut. Laitoin ötökkäloimen päälle ja sitten vien Hampan takaisin laitumelle.


Löysin äitin puhelimesta viimeviikolla otetun kuvan kun menin Hampalla karvasatulalla!

---

Lauantai, 23.9:
Tänään olin suunnilleen noin puoli kahen aikaan Hampan tallilla, ja tällä kertaa mun ja äidin kanssa oli myös mun pikkusisko.


Ekana kävin tekee Hampan ruuan, sitten hain se sisälle. Laitoin sen käytävlle ja otin ötökkäpuvun pois. Hain Hampan kamat sillävälin kun äiti ja sisko harjaili sitä. Kun Hamppa  oli puhas, laitoin sille kamat, sitten laitoin omat kamat ja lähetiin kävelee kentälle päin.

Nousin kyytiin, kävelin muutaman kierroksen ennen kuin kiristin vyötä lisää ja sitten aloitettiin taas koulutuuppaus. Tein aluksi vaan voltteja ja ympyröitä molempiin suuntiin, sekä pysähdyksiä. Vaikka Hampalla olikin enrgiaa niin saatiin ekalla yrittämällä kentän keskelle hyvä pysähdys, ilman pohkeenväistöjä tai peruutteluita. Tehtiin lisää pysähdykisiä. Kun molempiin suuntiin heppa alkoi toimia, mietin mitä voisin tehä ja sitten päähän tuli ajatus, että mitäpä jos kokeilisin samaa pohkeenväistö tehtävää mitä tehtiin Lordin kanssa torstaina. Hamppa väisti hyvin hetkittäin, pidätteet ei millään meinannu mennä läpi!


Tehtiin muutaman kerran Hampan kanssa myös kolmikaarinen kiemuraura ja pikkuhiljaa kun minuutit eteni niin Hamppa alkoi toimia tosi hyvin! Se meni paremmin vasempaan kierrokseen, koska se on helpompi sille, mutta saatiin me oikeaan kierrokseen myös hyviä pätkiä käynnissä että ravissa.

Tässä on ensimmäinen video joka on meijän käyntityöskentelystä, videolla on myös kolmikaarinen kiemuraura!


Otin sitten ravia mukaan, en ravannut paljoa, mutta pari kierrosta tehden ympyröitä. Tässä on ravivideota vasemmasta kierroksesta, oikeasta kierroksesta poistin vahingossa sen ravipätkän, joten sitä ei nyt enää sitten ole, mutta kattokaa toi, ja siis olin niin ilonen, että Hamppa alkaa pikkuhijaa toimia!

Oikeassa kierroksessa oli ongelmana ravissa tänään se, että Hamppa ei asettunut rehellisesti oikeaan, vaan kulki pää vasemmalla. Saatiin se ongelma onneksi korjattua ja heppa pääs myötäämään myös oikeaan kierrokseen.

Ravien jälkeen annoin pitkät ohjat ja ensin mun sisko kävi Hampan selässä ja sitten vielä mun äiti, silleen että mentiin vaan käyntiä ja mä talutin.

Vietiin Hamppa talliin, siellä siltä otettiin kamat pois, annoin ruuan, harjailtiin se ja sitten ötökkäpuku päälle ja ulos takaisin ihanaan syyssäähän!

Tämä kuva, niin kuin aiemmatkin otettu kuvakaappauksena videolta.

---

Huomenna sitten mä lähenkin kisoihin mukaan kisahoitajaksi! Eli huomenna ollaan taas kisapostauksen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti