lauantai 7. lokakuuta 2017

#137: Lokakuu, syyssateet, maneesi ja vihreät saappaat

Heips! En oo ehtiny kirjotella juurikaan mitään, oon ollu tän viikon tetissä. Viimeviikolla tosiaan hyppäsin Lordilla, kerron ensin siitä kokemuksesta vähäsen, ja tällä viikolla Lordin kanssa väännettiin koulua, sekä myös Hampankin kanssa. Tässä tulee ratsastus kooste, jonka loppuun sitten tten pitkästä aikaa sellaisen "Syyskuun suosikit"-jutun, nythän on jo sentään lokakuu!


29.9. torstai: "En tippunut"

Viimeviikon torstaina hypättiin Lordin kanssa, vieläpä ihan onnistuneesti. Tavoite oli että en tipu ja en tippunutkaan, jee!! Hieman tuli hassuja hyppyjä, mutta olihan niitä onnistuneitakin monta!

Alkuverkassa Lordi meni hyvin ja tuntui energiseltä, mentiin ravissa ja laukassa maneesipäädyssä yli kolmea puomia. Kun oltiin verkattu niin sitten alettiin ottamaan verkkahyppyjä.


Tultiin ensin vasemmassa kierroksessa pysty (myöhemmin nostettiin okseriksi) muutaman kerran. Tuli ihan hyviä hyppyjä. Vaihdettiin suuntaa oikeaan, hypättiin ensiksi pystynä toi sama este, sitten nostettiin okseriksi, tultiin muutaman kerran pienempänä okserina, sitten hieman isompana. Jos nyt oikein muistan niin sitten tultiin esteen jälkeen vielä noi 3 puomia.

Seuraavaksi hypättiin tälläinen yhdistelmä:


Ensin hypättiin okseri, sen jälkeen tultiin puomit ja lopuksi vielä sarja. Tää yhdistelmä meni ihan hyvin, hieman tuli silloin tällöin tolle tummansiniselle okserille hassuja hyppyjä, mutta sitten kun Lordi lähti vähän kauempaa ja teki isomman hypyn niin puomitkaan ei kolissu!

Kun tämäkin yhdistelmä oltiin tultu niin vikana tultiin sitten 5 esteen yhdistelmä:

Ekalle esteelle tuli hyvä hyppy, toisella esteelle lähti (muistaakseni) vähän kaukaa, mutta ei puomit kolissu, 3. esteelle tuli iso hyppy, puomeilla oli tekemistä, että sai hepan vähän kiinni, 5.a tuli ihan hyvä hyppy, mutta askel ei sitten enää sopinu joten toka osa tultiin niin juureen, että hyppy oli vähän enemmänkin yli ryömiminen kuin hyppy, este oli varmaan 60 cm ja otti puomin alas. Ei hypätty tota yhdistelmää mitenkään isona, noin 60-70 cm korkeana, sarjan eka osa oli íhan ristikko.

Mutta hypyt meni hyvin ekaksi hyppykerraksi, mennään Lordin kanssa 13.10 estevalkkuun, en oo ite pitkän aikaan, varmaan puoleen vuoteen valkussa niin saas nähä miten menee! :D

---

3.10. tiistai: "Lätäköiden väistelyä"

Hampan kanssa oltiin tiistaina väistelemässä lammikoita, vaikka kentän pohja onkin hyvä, niin rankkasateista oli silti jäänyt lammikoita sinne. Joten, menin ihan kevyesti, vähän treenattiin sitä oikeaa kierrosta ja rentoutta siinä.

Hamppa oli liian nopee ja mun puhelin liian hidas xd
Normi tapaan, laitoin ensin ruuan tulemaan, sitten vasta hain Hampan sisälle. Äitin kanssa laitettiin se kuntoon ja lähdin kentälle kun heppa ja mä oltiin valmiita. Kävelin alkukäynnit, sitten otin ohjat tutumalle ja aloitin käyntityöskentelyn.
  Tein paljon voltteja ja ympyröitä, pysähdyksiä, taivuttelin ja asettelin sisälle sekä ulos. Otin käynti-ravi siirtymiset mukaan, ja myöhemmin kevyenravin.
Ravailin hetken ja kun siltä aina tuntui niin otin käyntiin. En oikeastaan tehnyt mitään ihmeellistä, menin suoraan ja tein voltteja, hain nappuloita. En laukannut kun kenttä oli sen verran märkä.

Tässä teille pikkupätkä meidän menosta, vasemmalle oli jälleen parempi, mutta pikkuhiljaa alkaa oikeassakin kierroksessa kulkemaan, lisää vaan treeniä!
Videossa näkyy oikeassakin kierroksessakin menoa, ei ihan niitä parhaimpia pätkiä, mutta ei se mitään! :D

Ratsastuksen jälkeen sitten hoidin Hampan, annoin ruuan, harjiltiin äitin kanssa ja hoidettiin kamat pois. Hamppa jäikin jo karsinaan, ei enää mennyt takas ulos.

---

5.10. torstai: "Koulukiemuroita kiemurahepan kanssa"

Torstaina Lordin kanssa väännettiin koulua, meni jälleen hyvin! Tunnin aiheena oli takaosakäännökset ja avo-,sulku- ja vastataivutukset.

Aloitettiin käynnissä volteilla ja ympyröillä molempiin suuntiin. Oltiin siis maneesissa, koska kenttä oli ihan märkä, ja mentiin siis puolikkaalla maneesilla. Käynnissä tehtiin kulmat siten, että ne oli kuin puolikkaita takaosakäännöksiä, ei siis menty kulmia normaalisti vaan pyrittiin mennä ne mahdollisimman kulmikkaasti (heh). Tehtiin käynnissä myös ensin sulkutaivutusta muutama kierros, sitten avotaivutusta muutama kierros. Tehtiin vielä yhet pohkeenväistöt enne kun jatketiin menemään enemmän ravia.
      Ravissa tehtiin voltteja ja ympyröitä, tavuteltiin ja aseteltiin heppoja. Kun oltiin molempiin suuntiin ravailtu niin siirryttiin kaikki keskiympyrälle, jossa ensin tehtiin vastataivutuksia. Myöhemmin sitten siinä ympyrällä mentiin ensin vastataivutusta, sitten suoristus ja käynnistä laukannosto, meillä Lordin kanssa nousi vaan kerran vastalaukka. Sitten laukasta siirryttiin takas käyntiin, ja vastataivutuksen jälkeen uusi laukannosto. Kaikki nosti laukkoja ihan omaan tahtiin, mentiin toisista vaan sitten sisäkautta ohi.
      Otettiin vielä muutama kierros jatkuvaa laukkaa siinä ympyrällä ennen kun siirryttiin ravailemaan loppuraveja ja kävelemään loppukäyntejä.

Lordi oli hyvän tuntuinen, ei heitellyt takaosaa sinne sun tänne ja hetkittäin liikkui kivasti oikein päin, tästä on jälleen hyvä jatkaa!

---

7.10. lauantai: "Oivalsin taas jotain"

Tänään taas tuli uusi oivallus Hampan kanssa, kun sain Hampan liikkumaan oikein päin molempiin suuntiin, tajusin, että se voisi liikkua paremmin, jos se ei puskisi vasemmassa kierroksessa volteilta ja ympyröiltä ulos, ja oikeassa kierroksessa kulmista ja volteilta sekä ympyröiltä sisään päin. Tässä meille uusi haaste.


Tuttuun tapaan tulin tallille ja laitoin ruuan turpoamaan, hain sitten Hampan sisälle rouskuttelemasta päiväheiniään, laitoin käytävälle kiinni ja otin loimen pois. Äidin kanssa harjattiin se, mä laitoin satulan ja suitset, äiti suojat. Oma kypärä päähän ja sit mentiin.

Kentällä olikin ruuhkaa, oikeastaan siellä oli kun tulin jo kaksi ratsukkoa, mun jälkeen sinne tuli noin kolme ratsukkoa lisää, mutta ei se menoa haitannut. Käynnissä aloittelin volteilla ja ympyröillä, hain vähän tuntumaa. Jatkoin käynti-ravi siirtymisillä molempiin suuntiin, sitten annoin pitkät ohjat ja siirsin Hampan raville; ravailtiin molempiin suuntiin pitkin ohjin ennen kun keräsin ohjat.
      Aloitettiin ravissa työskentely, ravailin molempiin suuntiin ja vähän kokosin Hamppaa, istunnalla siirsin käyntiin. Käynnissä tein vähän voltteja ynnä muuta. Siirsin takasin raville, tein voltin ja ajattelin, että puskeepas tää heppa paljon. Joten siitä syttyi idea; halusin saada tuon puskmeisen pois, jotta liike ympyröillä olisi parempaa. Väistätin, suoralla uralla, 45asteen kulmassa, ympyrällä. Se tehosi paremmin vasemmassa kierroksessa siihen ulos puskemiseen, oikeaan kierrokseen noi keinot ei tepsiny. Ens viikolla sitten mietitään uudelleen.
      Mutta, etenkin loppua kohden oikeakierroskin parani, ja Hamppa liikkui rennon letkeästi. On se vaan niin ihana heppa! Ratsastuksen jälkeen hepo sai ruuan, hoidettiin se ja vein sen takasin ulos rouskuttamaan heiniään.


---
Viimeinen tämän postauksen osio, eli;

Syyskuun suosikit!

Ja Syyskuun suosikkeihin kuuluvat kategoriat:
top 3 syyskuun kuvaa, top 3 syyskuun sarjaa/elokuvaa Netflixistä, paras uutuus elokuva ja top 3 quotes!

TOP 3 kuvaa:


näistä Super ihanista rippikuvista tulossa postaus! :D


Hamppa <3

TOP 3 syyskuun Netflix sarjaa/elokuvaa:
1. Kolmetoista syytä
2. Orphan Black
3.Bones

Paras uutuus leffa:
IT (se)
Oli ihan huippu hyvä leffa, suosittelen!! 5/5TOP 3 quotes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti