sunnuntai 15. lokakuuta 2017

#138: Estevalmennuksessa ja kouluratsastuksen maailmoissa

(C)Nanna.R

Moi! Aivan ihanaa, syysloma alkoi ja nyt voi taas hengähtää, jotta tosta ysiluokasta pääsee hyvin arvosanoin sitten pois! Syyslomalla mulla on paljon enemmän aikaa kun ei ole koulua, ehdin ja myös aionkin kirjoittaa tänne nyt enemmän. Nimittäin kirjoittelut menee aina viikonlopulle! Ja tällä viikolla oon ollu ratsastelemassa 3kertaa, kahdesti Lordilla ja kerran vaan tällä viikolla Hampalla. Torstaina oli koulutunti, meitä oli poikkeuksellisen paljon, 9 ja sitten perjantaina Lordin kanssa oltiinkin Minnan estevalkussa. Lauantaina tihkusateessa käytiin Hampan kanssa työstämässä koulua. Eli jälleen on ratsastuskooste tältä viikolta tulossa! Ja psst, lopussa on hauska juttu siitä miten mun blogi on saanut tämän nimen!

Nala ja Nalan letti by minä :)

Torstaina mentiin maneesissa ja vaikka mentiin koko maneesilla ja se maneesi on iso niin silti tuntui täydeltä kun oli 9 ratsukkoa poikkeuksellisesti tunnilla. Ja Lordi ei oikeen toiminu, meijän yhteistyö ei ollu mitään parasta, mutta saatiin hyviä pätkiä, etenkin loppua kohden ja loppuraveissa Lordi oli hyvä!

(C)Nanna.R

Tunnilla tehtiin aika yksinkertaisia asioita; pyrittiin saamaan mahdollisimman tasainen vasta-asetus ja vasta-asetusta haettiin suoralla sekä kaarevalla uralla. Tehtiin ravissa pohkeenväistöjä (jotka ei menny kyllä niin hyvin) ja laukassa sitten mentiin kahdella eri ympyrällä. Lordi oli ärsyttävä laukassa, ei tuntunut liikkuvan mihinkään, tiputteli paljon raville ja laukannosto ei sitten enää onnistunutkaan. Kun sain taas laukan nostettua niin sitten onneksi alkoi vähän enemmän liikkua eteenpäin.

(C)Nanna.R

(C)Nanna.R

Vaikka tää torstain koulutunti tuntuikin olevan kaikista koulutunneista huonoin mitä ikinä on meillä Lordin kanssa ollutkin, haluan keskittyä siihen positiivisuuteen ja jakaa sitä teille, eli saatiin muutama hyvä väistöpätkä, puolikkaat takaosakäännökset sujui, samoin sujuivat ravista suoraan pysähdyksetkin ja takaisin raviin siirtymiset. Loppuraveissa liikkui omalla moottorilla hyvin eteenpäin, ravi oli joustavaa ja rennon letkeää. Kun alkaa ajatella enemmän positiivisella kannalla niin huomaan itsekkin, että hei, ei se tunti nyt niin huonosti mennyt, ottaen huomioon vieläpä etten oo tolla hevosella paljoo mennyt.

(C)nanna.r

hups, tais asettuu vähän liikaa :'D (C)Nanna.R
Nyt varmaan mietitte, että missä on se pitkä selostus tunnin tehtävistä, mutta en aio tehdä tälläkertaa sitä, aion keskittyä fiiliksen kertomiseen ynnä muuhun mukavaan ja myös parannettaviin asioihin tämän loppupostauksen ajan. Vähän uutta näkökulmaa teillekkin. :)

Tässä teille vielä tälläinen fiiliskuva xD (C)Nanna.R
---

Perjantai 13, onneksi mitään ikävää ei käynyt, vaikka oli pukkeja sekä isoja hyppyjä matkassa mukana kun liideltiin (ja myös ryömittiin) esteiden yli estevalkussa. Oon tyytyväinen tohon valmennukseen, meni oikeesti yllättävän hyvin, ottaen huomioon että toi oli vasta mun toka hyppykerta Lordilla. Ja paljastan tän nyt teille, että saatan ehkä jos hyvin menee niin mennä hyppäämään Lordilla tallin harjoitusestekisoihin varmaankin 60-70cm luokan! Meen tiistaina klo 17 tunnille myös liitelemään (räpeltämään) Lordin kanssa esteistä yli.
      Mutta perjantaina ei käynyt mitään epäonnista, vaikka meinasinkin lentää, esim. kun Lordilla oli väärä laukka ja päätin kokeilla osaako heppa laukanvaihtoa, niin laukanvaihto tuli, pukin kautta. Ja se pukki ei ollu mikään iso, mutta kun Lordi heittii takaosaa ihan kummallisesti sivulle niin siksi vähän menetin tasapainon. Ja toinen hassu juttu oli kun tultiin trippelille, Lordin laukka oli eteenpäin pyrkivää (siis se laukka eteni ihan kunnolla) niin kun näin paikan trippelille tiesin, että se lähtee vähän kauempaa ja saattaa tehä vähän isomman hypyn niin en tehny siinä vaiheessa mitään, Lordi vaan hyppäs ja en tajunnu että se hyppy on oikeesti niin iso, niin en sit oikeen päässy mukaan hyppyyn, siinä oli tasapaino vähän koetuksella esteen jälkeen.

(C)Kaisa.N

(C)Kaisa.N

(C)Kaisa.N
Verkkailtiin kaikissa askellajeissa, sitten alettiin ottamaan pienelle ristikolle verkkahyppyjä, parin hypyn jälkeen se nostettiin pystyksi.

en taida päästä yhtään enempää irti satulasta, vai? XD (C)kaisa

(C)kaisa
Asiasta kukkaruukkuun; huomaatteko kuvissa jotain varuste eroa? Jos ette, kerron myöhemmin tässä postauksen varrella vastauksen.
      Mutta verkkahypyt kaikki oli vähän hakemista, vähän silleen, että mitenkäs tää heppa nyt sit toimiikaan? Verkkahypyistä jatketiin erilaisiin linjoihin, mentiin toisin sanoen rata ensin pätkissä vähän kun verkkana ennen kun hypättiin se kaksi kertaa.

Tässä nyt havainnollistava kuva radasta jota mentiin:


Linjat joita hypättiin verkkaesteiden jälkeen:
1. Hypätiin esteet 1 ja 2
2. Hypätiin 3.a.b ja 4
3. Hypättiin 4,5,6 ja 7

Sitten tultiin rataa, tultiin kaksi kertaa se rata ja hypättiin kummatkin kerrat samalla korkeudella.
Linjat meni ihan hyvin, vähän pääs laukka kuolemaan kaarteissa ja sen takia joillekkin esteille tuli hassuja hyppyjä esimerkiksi...

 ...sarjan ekalle paikka tuli liian lähelle, tuli huono hyppy...

 ...sarjan välissä en ehi ratsastaa sitä askelta eteen joten tulee jotain aivan kummallista siihen väliin, varamaan 1.5 laukkaa, en vaan tiiä...
... ja lopputulos onkin se, että päästiin pikku pystystä ryömin (ihan kirjaimellisesti) yli ja puomi tulee mukaan. Tässä on mun ja Lordin hieno tyylinäyte.

 Ja sit lähtikin jo eka rata käyntiin.

 Ykkös este, tuli ihan hyvä hyppy...

 ... sekä kakkos esteellekkin, hyvä hyppy.
 Laukka kuoli kaarteessa enkä saanu Lordia eteen, joten sarja meni vähän miten meni.

 Hyi apua, esteen alla on hurjat muurin palat, hyi!

Ja seiska este, maalissa ollaan, jee! Tää eka rata ei menny ihan niin hyvin kun se toinen, toisella radalla sin paremmin korjattu virheeni ja päästiin hyvin yli kaikista esteistä. Muuten, Lordi alko liikkumaan heti paremmin kun sain kouluraipan.onse esteratsastus vaan niin taitolaji XDD
Valkku meni hyvin, hyviäkin hyppyjä oli niiden hieman kummallisempien hyppyjen joukossa, Lordi hyppäs paljon paremmin kun liikkui eteenpäin kun mä sain kouluraipan, nyt vaan pitäis uskalataa vähn enemmän käyttää sitä raippaa, mutta tiiän että Lordi pukkaa siitä sen verran niin en oikeen uskaltanu kovaa napauttaa mutta ens kerralla sitten! Täst taas jatketaan!!

---


Sitten vielä eilisiä kuulumisia Hampalta, Hampan kanssa työstettiin jälleen käyntiä ja ravia, eilen otin aiheeksi kulma ratsastuksen, Hamppa meni kulmat vähän kiireellä ja oikoen, joten vähän hiottiin molempiin suuntiin käynnissä sekä ravissa sellaista rauhallista ja tasaista kulmaan menoa, heti huomasin Hampassa eron kun alkoi kulmat sujumaan tasapainoisemmin; heppa liikkui paremmin myös oikeelle!

Eilen satoi inhottavasti, kun äitin kanssa laiteltiin Hamppaa kuntoon niin satoi meilkein kaatamalla, onneksi sade muuttui tihkusateeksi kun Hampan kanssa mentiin kentällä. Oli ihanaa, että kenttä ei ollut hirveän märkä, siinä pystyi just hyvin mennä, mutta en viittinyt laukkaa silti ottaa. Ja menin Hampan ihanalla karvasatulalla jälleen ja siis mulla on normisatulassa jalustimissa kieppi ja ne on reiässä 11 tai 12, riippuu vähän. Laitoin karvasatulaan jalustimet, tein 2 kieppiä ja laitoin reikään 10, kävelin niillä jalkkareilla hetken, laitoin reikään 12. Sitten aloin ravailemaan ja totesin että ei tästä mitään tuu niin tein vielä kolmannen kiepin niin sitten pystyi mennä vähän paremmin.

kantapää ylös, eikse niin ollukki?
Tein ihan perusjuttuja, en mitään ihmeellistä. Oon huomannu et kun verkkailen Hamppaa, huomaan jotain mitä voisi parantaa, esim. kulmissa oikominen tai voltilla ulos/sisään puskeminen tai jotain muuta tälläistä, niin otan sen ns.parannettavan asian huomioon ja alan työstämään sitä. Yleensä Hamppa liikkuu paremmin ja eteenpäin kun asia on korjattu.

Tähän väliin teille videoita eilisestä menosta, videoissa tais olla vähän vielä pitkät jalkkarit joten älkää välittäkö mun jaloista :)


Eilen katselin vanhoja videoita Hampalla menosta ja aattelin, että aion joku kerta tehä teille sellasen kehitys videon teille, mutta se jää sit nähtäväks.


ihana Hamppa <3 !

---
Tähän loppuun vielä selitys siitä miksi blogini nimi on liinaharjajatummatamma.blogspot.fi.
Tää nimi saattaa vaikuttaa siltä, että sitä on keksitty päivä tolkulla, mutta ei se vaan tuli silleen yhtäkkiä.
Se blogspot.fi kuuluu automaattisesti siihen, liinaharja tulee Virneksestä, koska Virneksellähän oli liinaharja, Virnes oli väriltään liinakko. Tummatamma tulee Doriksesta, Doris on tummanruunikko ja myöskin tamma. Joten ei tässä sen ihmeellisempää logiikkaa ole, oikeastaan pelkkiä synonyymejä.

---
Me näemme jälleen ensi postauksen parissa, siihen asti heippa ja hyvää syyslomaa kaikille, joilla se alkoi, mutta yhteisesti hyvää syksyn jatkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti