sunnuntai 19. marraskuuta 2017

#145: Kisat, esteet, puomit ja Hamppa

No nyt ei onnistu.. Tunnin väsäsin postausta, joka katosi kun siirryin muokkaamaan yhtä luonnosta... Miten onkaan mahollista taas jälleen?? Tästä tulee vähän suppeempi versio, kun kirjoitan tän uusiks ja nopeemmalla aikataualulla. Mutta siis tässä postauksessa teen yhteenvedon tämän viikon ratsastuksista, joten pidemmittä puheitta aloitetaampa!

(c)äiti
13.11/Maanantai: Olin ratsastamassa Hampalla ja seurana meillä oli Kaisa hänen vuokrahepallaan. Hamppa liikkui hyvin ja oli tuttuun tapaan taas energinen, mutta malttoi nätisti käynnissä ja ravissa ennen laukkoja. Laukasta raviin siirtymiset onnistui kyllä hyvin, Hamppa antoi nätisti kiinni! Tein iahn perusjuttuja eli voltteja, ympyröitä, pysähdyksiä, taivutuksia, asetuksia yms.
  Tässä teille pätkä ravista:
  video (C):Kaisa

16.11/Torstai: Olin omalla tunnilla ja menin Lordilla. Mentiin puolikkalla maneesilla puomeja ja esteitä, alkuverkassa ylitettiin ravissa&laukassa puomia. Verkan jälkeen otettin hyppyjä ensin sarjan tokalle, sitten tultiin koko sarja pienenmpänä ja isompana. Ja muutaman kerran tultiin okseri ennen kun tultiin ne peräkkäin, eli ensin okseri ja sitten sarja.

liila viiva=katsomo sivu, pinkki viiva=väliaidat
Tunti meni ihan hyvin, Lordi hyppäs hyvistä paikoista, mutta eteenpäin pyrkimys olisi voinut olla no, etenevämpää ja heppa veti sarjan jälkeen inhottavasti päätä alas, muuten meni ihan hyvin!

17.11/Perjantai: Lordin kanssa hyppäämässä tallin harjoitusestekisoissa 60-70cm luokka, saatiin puhdas rata (ei sijotuttu), mutta laukka ei edennyt tarpeeksi ja en osannu ajoissa päättää, että hypätäänkö vähän kauempaa vai läheltä, joten heppa päätti eli suurin osa hypyistä tuli pohjaan, mutta Lordi pelasti tosi hyvin!! Sain paremmin laukat korjattua kuin viime kisoissa. Lisää kun saisi eteenpäin pyrkimystä niin hyppääminenkin voisi olla helpompaa! :D No, mutta vasta toka yhteinen rata!
  Video (C)Tiitu
Kuvat (C)Kaisa

jollain hassulla ja matalalla kenguruloikalla sarjan ekasta yli

ekasta esteestä selvitty!!

möngerretään eteenpäin

hyppytyyli vapaa XDD

päästiin sitten sarjan tokasta sujuvasti yli vaikka sarjan eka olikin farssi

jee päästiin uusintaan!!

boing

18.11/Lauantai: Olin eka ratsastaa Hampalla ja sitten illalla Balleriinalla.
Hampan kanssa tehtiin kentällä ihan perusjuttuja jälleen, ja sitten tehtiin pohkeenväistöjä. Käytettiin myös keskihalkaisijaa paljon. Videoissa näkyy tarkemmin että mitä tehtiin, mutta Hamppa tuntui hyvältä, lukuunottamatta sitä, että se puski oikeessa kiekassa aika paljon sisälle laukassa ja ravissa. No, tiistaina keskitytään siihen puskemiseen sitten. Mutta Hamppa oli kyllä hyvä taas jälleen kerran! :D
videot (C)äiti


Olin illalla vielä Minnan valkussa Balleriinalla, eli idea oli että me mentiin ei tutuilla/ei pitkään aikaan mennyillä hepoilla se valkku, mentiin ihan vaan puomeja. Balleriinan kanssa oli kyllä aika hakemista koko tunti, mutta saatiin muutama ihan ok pätkä, en oikeen enää osannu ratsastaa sillä Lordin jälkeen.


Mentiin ravissa ensin keskiympyrällä punaset puomit, päädyssä kaarevalla uralla oranssi puomi, katsomon puoleiselta pitkältäsivulta käännettiin sinisen puomin yli ja ovipäädyssä mentiin kahden vihreän puomin yli. Tutliin myös molemmissa suunnissa laukassa, paitsi jätettiin sininen puomi pois ja tultiin vihreet puomit ravissa.


Ens viikolla tiistaina Hampan kyytiin ja sitten torstaina omalle tunnille! Nähään taas ens postauksen parissa, heippa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti