tiistai 28. marraskuuta 2017

#146: Uusi vanha hevonen

Moi!
Empä oo pitkään aikaan taas avannut konetta ja kirjoittanut tänne. Mutta epäaktiivisuuteni on kohta vaan vanha juttu, nimittäin oon päättänyt tänä vuonna tehdä tänne joulukalenterin ja mulla on sitä varten hyviä ideoita, en malta oottaa!!
  Mutta tänään saatte viimeviikon ratsasteluista (vihdoinkin) postausta, olin tiistaina ratsastaa Hampalla ja torstaina omalla tunnilla sitten. Tällä viikolla menen huomenna Hampalle, torstaina omalle tunnille, perjantaina valkkuun ja lauantaina Hampalle.


Tiistai 21.11:
Menin Hampalla kentällä, karvasatulalla ja ihan vaan kevyesti. Laukkaa ei otettu koska en jaksanut laittaa jalustimia karvasatulaan niin arvelin, etten välttämättä siellä selässä pysy ja halusin keskittyä Hampan puskemis ongelmaan hieman. Eli Hamppa puskee oikeelle joskus aika huomattavasti niin yritin vähän saada sitä suoristumaan ja ettei se puskisi niin paljoo. Ja lopussa sitten noin 40 minuutin työ tuotti tulosta ja päästiin ravissa muutama voltti oikeessa kierroksessa ilman että puski sisään päin!
Tässä lajissa se onnistumisen fiilis on aina vaan paras!
   Mutta alkuun vielä sen verran, että työstin Hamppaa ensin molempiin suuntiin käynnissä ja silloin ei ollut mitään huomattavaa puskemista kumpaankaan suuntaan, vaan Hamppa kulki nätisti ja malttoi hienosti, myös pysähdyksissä. Tein väistöjä, jotta Hamppa reagoisi paremmin pohkeisiini. Tein kolmikaarista kiemurauraa ja kiemuroiden sisään voltit niin haettiin vähän taipumista ja joustavuutta. Kahdeksikolla vaihtelin asetusta, menin toisen kaarteen vasta-asetuksessa ja toisen myötä, ja tällä tavoin pyrin saamaan rentoutta Hamppaan. Otettiin näiden viimeisimien tehtävien välissä vähän ravia suoralla molempiin suuntiin pikku pätkät, jotta molemmat jaksaa keskittyä.
  Kun käyntityöskentely alkoi sujumaan ja siirtymiset onnistumaan, niin aloin pidentää ravisiirtymisiä ja ottamaan mukaan kaarteita, voltteja ja ympyröitä. Vasemmalle Hamppa oli hyvä, oikeelle vähän puski, mutta kuten aiemmin mainitsinkin niin kun oltiin se suunnilleen 40 minuuttia työskennelty ja herkistetty heppaa niin sitten palat loksahti kohdalleen ja päästiin maltillisessa ravissa muutama voltti ja kulma ilman mitään puskemista sisällepäin oikeessa kierroksessa. 
  Annoin sitten ravissa pitkät ohjat ja istunnalla siirsin käyntiin. Hamppa oli super hyvä!

Hamppa oli menossa niin ei ollu aikaa ottaa kuvia! xd / (c)äiti

Torstai 23.11:
Uusi vanha hevonen. Otsikko pohjautuu tähän torstain ratsuun, jolla menin - pitkästä aikaa. Viimeeksi olin tällä hevosella mennyt silloin elokuussa muutaman tunnin ennen kun aloin mennä Lordilla. Tää tamma yllätti mut kyllä niin paljon, en muistanu että miten kiva tää olikaan!


Tuntilistassa nimeni kohdalla luki "Elli" eikä "Lordi". Viime kerralla olin tunnin jälkeen aatellut, että nyt täytyy päästä jonkun muunkin kyytiin vaihtelun vuoksi niin kirjoitin listaan ihan vaan "T:joku muu". Ja se joku muu olikin Elli. Ihan kiva joku muu. En muistanut miten kiva ja miellyttävä Elli osasikaan olla, vähän vanha hetkittäin, se näkyi parhaiten pysähdyksissä. Mutta tunti meni kyllä aika hyvin, rehellisesti ei hetkeen oo kyllä ollu noin kivaa fiilistä koulutunnilla. Vaikka kyllä mä Lordistakin tykkään, mutta Elli on silti erilainen ratsastettavuudeltaan ja muutenkin.

(c)Nanna.R

Tunnilla kaikissa askellajeissa koottiin ja ratsastettiin takaisin siihen hevosen omaan askellajiin. Eli esim. uralla tehtiin käynnissä silleen että ensin on keskikäynti (=lähes hevosen oma käynti), sitten kootaan käyntiä, päästetään hetken päästä takaisin keskikäyntiin, pysähdys, keskikäyntiin ja sitten toistettiin tätä samaa. Sitten otettiin ravi mukaan, eli keskikäyntiä, kootaan käyntiä, keskikäyntiin, raviin, keskikäyntiin, seis, keskikäyntiin ja sama toistettiin jälleen. Järjestyksestä en oo 100% varma, mutta taisitte ymmärtää idean.
  Ympyrällä tehtiin samaa, otettiin laukat mukaan. Eli kaikki yhdessä samaan aikaan siinä ympyrällä koottiin käyntiä, päästettiin keskikäyntiin, pysähdyttiin, keskikäyntiin, raviin, koottiin ravia, laukka ja laukattiin muutama kierros, sitten kevyeen raviin, siitä harjoitusraviin, koottiin taas ravia ja sama toistui taas. Otettiin jossain välissä käyntiin ja pysähdykseenkin asti.
  Oli hyvä tunti ja Elli toimi hyvin!


Ens viikolla meen siis Ellillä ainakin estevalkkuun, vähän jännittää kun en oo ikinä sillä hypänny, mutta toivottavasti ei mee räpellykseks! :D No, sen näkee sit, mutta heippa ja nähään taas ens postausken parissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti