tiistai 9. tammikuuta 2018

#161: Miksi lopetin vrt:llä?

Moi! Jaoin instagramiini (@virnesdoris) teille kuvan, jossa kerroin tekeväni tänne blogiin postauksen, jossa vastaan teidän lähettämiin kysymyksiin. Kysymyksiä tuli sopivasti, osa oli samoja, joten karsin pois kaikki samaa tarkoittavat kysymykset. Karsin myös ne, joita ei valitettavasti syystä tai toisesta voi julkaista/en tahdo omaa mielipidettäni kertoa. Mutta nyt pidemmittä puheitta kysymysten ja vastatusten pariin! ;)

Maisa

Esteratsastus vs kouluratsastus?
> Käännyn kyllä kouluratsastuksen puoleen, nykyään menen enemmän koulua kuin esteitä.

Tavotteita vuodella 2018 ratsastuksen suhteen?
> Mulla ei varsinaisesti ole mitään tavotteita, pyrin keskittymään nyt kouluratsastukseen ja aion keskittyä paljon enemmän istuntaan, käsiini, katseseen ja pieniin apuihin. Oon huomannu, että teen vaan voltteja ja ympyröitä, joten nyt alan miettimään syvällisemmin sitä, että mitä hyötyä siitä voltista/ympyrästä on mitä teen? Ja miten se vaikuttaa hevoseen? Miten se vaikuttaa apuihini? Mitä apuja tulisi käyttää? ynnä muuta sellaista. Eli toisin sanoen, etten jäisi seilaamaan ja matkustelemaan vaan ratsastaisin ja miettisin tarkkaan apujen käyttöä ja niiden hyötyä, yritän löytää paremmin ongelmiin ratkaisuja. Ja tietysti sitten mennä myös tunneille Ryskyn ja Hampan kanssa myöhemmin, mutta kuitenkin tässä ennen kesää.

Mikä on sun lempiruoka?
> Pizza ja grillipihvi ehdottomasti!

Ketä alat vuokraa nyt ku lopetat vrt?
> Aloin vuokraamaan Ryskyä, se asuu samalla tallilla kun Hamppa.

Oletko ikinä harkinnut ratsastuksen lopettamista? Jos olet, miksi?
> En ole ikinä edes harkinnut,  vaikka kaikki ei mene aina kuin Strömsössä, mutta en kyllä ratsastusta ja hevosia pois vaihtais!

Kaikki tallit joilla oot harrastanu?
> Oon harrastanut vaan ja pelkaästään aina Vihdin Ratsutallilla, oon käynyt 2x ratsastamassa Hiekkamäen tallilla ja sitten yksityistalleilla.

Piirre hevosissa/jossain hevoses mistä et tykkää esim. Pukittelu?
> En ylipäätänsä tykkää juuri pukittelusta, se on ihan fine, jos pukit on pieniä eikä niitä tule joka kohtaan, mutta jos alkaa mennä vähän liian pukkiseks menoks niin sit en tykkää :D Ja en tykkää jos hevonen nousee pystyyn (omalle kohdalle ei kyllä ole vielä sattunut, mutta en tykkäisi). Enkä tykkää hirveesti jos heppa kyttäilee silleen joka ikistä pientä asiaa.

Miksi teit virnesdoris ig:n?
> Halusin jakaa blogia myös instagramin puolelle ja tein siitä samalla mun heppa ig:n jonne laitan päivittelyjä aina kun olen käynyt ratsastamassa.

Mikä on sun paras saavutus niiku kisoissa?
> Oon olllu vaan tallin pikkukisoissa, mutta ollaan me Doriksen kanssa muutama sinivalkoinen ruusuke napattu ja Virneksen kanssa yksi.

Milloin teet Doriksesta ja Virneksestä postauksen?
> Varmaankin lähiviikkoina, voi mennä helmikuun alkuunkin, mutta sellainen on kyllä suunnitteilla!

Tykkäätkö mennä satulalla vai ilman satulaa?
> Tykkään mennä ilman satulaa, koska useesti tuntuu, että hepat joilla oon menny on toiminut paremmin ilman satulaa kuin satulalla niin kuin koulupuolella. Mutta sitten taas esteitä tykkään hypellä enemmän satulalla. Kummallakin vaihtoehdolla on hyvät että huonot puolensa, joten aika fifty fifty.

Montako eläintä/mitä eläimiä teidän perheellä on?
> Lukumääriä en aio kertoa, mutta siis on koiria, kissoja, pupuja, hamstereita, hiiriä, kanoja ja kukkoja. :) Niistä on tulossa tässä talven aikana vielä postaus!

Ajatus siitä, että et päivittele enään @teamvihdinratsutallia?
> En tiiä, mun mielestä se on ihan fiksua, etten enää päivittele sitä kun en enää ratsasta vrt:n hepoilla. Mutta sitä oli kyllä kiva päivittää!

Hevoskuviosi nyt?
> Nyt mulla on kaksi vuokraheppaa, Hamppa ja Rysky. Niiden kanssa ois tässä ennen kesää (XD) päästä joillekkin tunneille!

Käytkö vielä joskus Vrt:llä?
> En niin paljon kun ennen, mutta aina ajan salliessa kyllä! Tällä siis meinaan sitä, että kun en ole ratsastamassa Hampalla/Ryskyllä eikä koulussa ole tulossa kokeita niin silloin kyllä aina yritän päästä vaan vrt:lle!

Lempi herkut?
> Kakku. Etenkin juustokakut. Ja onhan karkit, etenkin irtokarkit hyviä!!

Keitä sun parhaita kavereita on?
> Vrt:llä on monta kaveria ja sitten koulussakin. En kerro nimiä.

Mikä on ollut paras muisto hevosen kanssa, entä mikä huonoin?
> Parhaita muistoja on niin paljon, etten edes osaa sanoa yhtä tiettyä. Mutta huonoimpia muistoja on ehkä ollut omalla tavallaan ne kerrat kun mursin ranteeni, vaikka ennen sitä murtumista oli kyllä huippuhauskaa molemmilla kerroilla!

Mikä on lempi hevosrotusi?
> Mulla ei ole lempihevosrotua varsinaisesti. Saatan ihastua johinkin hevoseen, joka sattuu olemaan jonkun tietyn rotuinen, esim. Hamppa, Rysky ja Virnes kaikki ne on suokkeja ja Doris taas oli latvialainen puoliverinen.

Jos et sais harrastaa mitään hevosiin tai eläimiin liittyvää nii mitä tekisit?
>  Tää on aika vaikee kysymys, varmaan piirtelisin ja maalaisin, tekisin jotain sellaista kivaa ja luovaa. Kutoisin varmaan sukkia, lapasia, pipoja ja villapaitoja (oon siis aina tykännyt kovasti kutomisesta). Kävisin lenkillä joka päivä ja kesäisin uisin joka päivä. Mutta olishan se aika tylsää, jos ei ois heppoja eikä muitakaan eläimiä.

Mikä Doriksella siis oli?
> En aio tarkemmin kertoa tänne, mutta näin pelkistettynä v.2017 pääsiäisenä jäi sairaslomalle jalkavaivan vuoksi. Oli sairaslomalla monta kuukautta ja koko kesän, syksyllä alettiin kuntouttaa, sitten se taas lepäili ja loppujen lopuksi sillä oli kipuja sen verran, että se laukkailee nyt vihreillä niityillä. ❤

Miksi lopetit vihdissä?
> Ei ollut niin helppo päätös lopettaa vrt:llä. Suurin syy oli se, että löysin Ryskyn ja aloin mennä sillä. Halusin myös vähän vaihtelua ja pientä irtiottoa, olinhan ratsastanut siellä jo 7,5 vuotta, joten ajattelin, että on ehkä aika kokeilla jotain muuta. Doriksen jälkeen en oikeen löytänyt sieltä sellaista heppaa jonka kanssa ois kemiat kohdannut, vaikken vaatinut, että ne ois kohdannut yhtä hyvin kuin Doriksen kanssa, mutta edes vähän. Yritin tsemppaa itteeni ja yritin antaa muillekkin hepoille mahollisuuden, mutta mikään ei oikeen tuntunut siltä oikeelta. Pidän ainakin puolen vuoden tauon vihdistä, voi olla, että kesän jälkeen mietitään taas uudelleen, mutta kaikki on nyt ihan täysin auki ja haluan nähdä, että miten Ryskyn kanssa alkaa asiat luistamaan. Oon vasta kaksi kertaa ratsastanut sillä, mutta se tuntuu mulle sopivalta hevoselta jolla tykkään mennä ja oon varma, että sen kanssa pääsen oppimaan paljon uutta!


Toivottavasti tämä postaus antoi teille musta taas vähän laajemman kuvan, ja me näemme ensi postauksen parissa, heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti