keskiviikko 24. tammikuuta 2018

#165: Tulevaisuuden vetokoirat

Jaska ja Maisa ovat 1.v hyskymalamuutti sisarukset, jotka tykkäävät painia keskenään.

 Moi!
Ihanaa, että vihdoinkin se talvi nyt saapui tänne Etelä-Suomeenkin. Vihdoin pääsen järven jäälle luistelemaan, tätä on odotettu kauan! Tänä talvena ja seuraavinakin, jäälle pääsee myös meidän kahden hyskymalamuutin kanssa. Jaskasta ja Maisasta aletaan siis hiomaan vetokoiria ihan tälläiseen "kotikäyttöön" eli tähtäimessä ei ole kisoja tai edes suurempia vaelluksia.

jaska

Niin sanotut treenit ollaan aloitettu varhain, mutta kun meillä ei kokemusta ole yhtään vetokoirista niin aloitettiin pienistä asioista. Ennen jääkelejä Jaskaa ja Maisaa kävelytettiin joka päivä hihnassa ja kaulapannalla. Nyt pyritään koko aika siihen, että koirat ymmärtäisi sen, että kun on panta - ei vedetä. Kun on valjaat - vedetään.


Maisa (eripari silmät) ja Jaska (sinisilmät) Nyt kun pääsee jäälle niin ollaan tehty niin, että itse luistellaan ja koira menee edellä tai sivulla. Koiraa ei siis vedätetä, vaan kasvatetaan niiden kuntoa ja lihaksia. Eikä mennä täysiä, aloitetaan rauhallisesti "hölkällä" ja pätkiä mennään vähän kovempaa. Samalla kummallekkin koiralle opetetaan käskyjä. "Oikealle" ja "vasemmalle"-käskyt tarkoittavat sitä, että minne pitää kääntyä. Kun lähdetään liikkeelle sanotaan "menoks" tai "Jaska/Maisa menoks". Kun halutaan lisätä vauhtia sanotaan "hop" tai (myös) "menoks". Kun halutaan hidastaa vauhtia sanotaan "wooou" tai "hooou"(sama kuin hevosilla). Ja kun pysähdytään, sanotaan "seis".


 Näiden kahden kanssa on kyllä kiva mennä pitkin järven jäätä ja muutenkin treenata. Kumpikin koira on aina jäälle mentäessä innoissaan ja molemmilta löytyy halua vetää (joskus lenkeillä vähän liikaakin).

mä&jaska

maisa

 Nää kaks on ihania ja seurallisia koiria, joilta ei työmotivaatiota puutu!

jos ihastuit näihin kahteen heillä on oma instagaram @yarpen.milva :)Mitä mieltä olitte tälläisestä hieman erilaisesta postauksesta? Haluatteko näitä lisää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti