tiistai 27. helmikuuta 2018

#173: Penkinlämmitin kunnossa

Hyrr! Nyt on ollut tosi kylmää, etenkin tänään! Tai oikeastaan tää -18℃ on kylmä verrattuna tähän nykyilmastoon, mutta verrattuna vaikka 10 vuotta sitten se oli ihan perus pakkanen. Ilmasto on lämmennyt sen verran, että -18℃ on kylmä, vaikka pukeutumiskysymyshän se on tuolla ulkona ollessa! Huomasin hyvin tänään miten jalat jäätyi kotiin kävellessä bussipysäkiltä, mutta tallilla ei jäätynyt ollenkaan kun laittoi 3 housut päällekkäin! Jos kerrospukeutuminen olisi harrastus, se olisi talvipakkasilla se lempijuttu. Mutta ei tullut kylmä kun meni ilman satulaa ja "penkinlämmitys" oli kunnossa! Näillä säillä suosin itse satulan jättämistä talliin. Oon nyt mennyt siis sunnuntaina (25.2) ja tänään ilman satula, rennosti ja rauhallisesti käyntiä ja ravia. Ollaan pysytty näissä Hampan rauhallisissa askellajeissa kylmyyden vuoksi (en halua hengästyttää heppaa kun on nyt niin kylmä) ja ihan itseni vuoksi, ettei tule jälkitauteja mun nuhasta ja yskästä (ne kummatkin kesti yli 2 viikkoa).


Hamppa oli ollut vähän menossa viimekerralla, joten sunnuntaina alusta asti laitoin Hampan malttamaan. Ja se tuotti tulosta! Ravissa on ollut vaikeuksia kaarevien teiden ratsastuksessa, sillä niissä Hamppa puskee oikeaa kylkeä molempiin suuntiin (vas. ulos, oik. sisään). Saatiin hieman sitä korjattua ja suoristettua, eron huomasi heti! :D

Alkukäyntien jälkeen aloitettiin ensin käynnissä kaksi kierrosta per suunta tekemään ympyröitä ja pysähdyksiä jokaiselle sivulle yksi. Pysähdys tehtiin ympyrän alkuun ja loppuun. Kun oltiin työstetty jarruja käynnissä niin jatkettiin meidän tutulla turvallisella kontrolli tehtävällä. Muistin virkistykseksi mitä "kontrolli tehtävä" tarkoittaa niin siis:

siinä havainnollistava kuva, pic collagen logo peittää yhden pysähdyksen :(

Tässä tehtävässä mennään siis pitkätsivut ravissa ja lyhyet käynnissä. Pitkänsivun alkuun ja loppuun tulee pysähdykset, samoin lyhyensivun puoleenväliin.
   Ensin mentiin tällä samalla kaavalla vasempaan kierrokseen niin monta kierrosta, että heppa kuunteli ja tuntui hyvältä. Sitten suunnanmuutos ja sama juttu toiseen suuntaan eli mentiin ihan fiiliksen pohjalta.

Alettiin ottamaan ravia mukaan ja Hamppa liikkui molempiin suuntiin hyvin ravissa, hieman kyllä reippaasti, mutta silti hyvässä tahdissa. Hamppa oli kyllä ihan super!

Unohdin muuten mainita, että alussa menin karvasatulalla, mutta hetken kun olin ottanut noita ravipätkiä otin karvasatulan pois, koska oli helpompaa mennä ihan ilman mitään (ja lämpimämpi).


Tänään oli kylmä sää, joten mentiin kevyesti. Käytiin maastossa ja toisella kentällä (tallilla on siis kaksi kenttää) kävelemässä alkukäynnit. Oisin jäänyt sinne toiselle kentälle, mutta sinne tuuli pelloilta sen verran, että päätin mennä tälle tallia lähempänä olevalle kentälle jossa yleensä olen. Kun oltiin kunnon alkukäynnit kävelty loimella, äiti otti loimen pois ja aloin työskentelemään käynnissä.

Käveltiin ihan muutama voltti ennen kun otettiin tuo kontrollitehtävä käyttöön. Hamppa oli tosi hyvä ratsastaa, pehmeä suustaan, malttoi ja kulki oikeinpäin. Koska Hamppa tuntui nii hyvältä niin jatkettiin samantien vasempaan kierrokseen ravissa. Tehtiin voltteja ja ympyröitä, Hamppa ei puskenut oikeaa kylkeään melkeimpä ollenkaan vasempaan. Oikeaan huomasi selkeämmin, mutta suoralla sekä tosi isoilla ja loivilla ympyröillä liikkui hyvin! Kerran otti ravissa sellaset lähöt, että oli mielenkiintoista yrittää ilman satulaa siellä selässä istua! Muuten kulki maltillisesti ja oli tänään taas vaan niin hyvä! Jeejee, super pappa! ❤Hamppa ilmaisee selkeästi oman mielipiteensä yli -15℃ pakkasiin.
Mutta mitä mieltä te olette, ovatko kovat pakkaset teidän mielestä kivoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti