tiistai 13. maaliskuuta 2018

#177: Opittiin jotain

Sunnuntaina 11.3 oltiin Hampan kanssa tunnilla. Nyt taas paljon viisaampina jatketaan! Eilen maanantaina 12.3 olin myös ratsastamassa Hampalla, tehtiin palauttavaa treeniä sunnuntain jäljiltä.


Sunnuntaina aloitettiin tekemällä 20 minuutin itsenäinen alkuverkka. Työstin Hamppaa ensin käynnissä ja sitten vähän ravissa ennen kun mentiin tunnille. Tunnin kesto oli siis 30 minuuttia, mutta se vähän meidän osalta venyi. Kun oltiin tosiaankin verkattu kauemmalla kentällä siirryttiin meidän vakio kentälle, joka kuvassakin näkyy. Kerroin opelle, että mikä meijän probleema on, eli se oikea kylki kaarevilla reiteillä.

Ensin sain näyttää molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa meidän menoa. Sitten siirryttiin työstämään pääty-ympyrälle oikeassa kierroksessa. Aloitettiin ravissa ja saatiin hyviä neuvoja. Mun pitää enemmän painaa kantapäätä alas, jotta pystyn alapohkeella tukemaan kylkeä paremmin. Oikeassa kierroksessa käytettiin paljon epäsuoraa ohjasotetta ja se toimi. Ravityöskentely poikkesi myös aiemmasta niin, että muistin hellittää ja pitää kädet vakaina. Ravissa alkuun tehtävänä oli asettaa Hamppaa ulos- ja sisään, jotta saataisiin se paremmin avuille ja taipuisemmaksi. Kun oltiin tovi siinä pääty-ympyrällä ravattu, tehty siirtymisiä ja niin edelleen, niin otettiin laukkaa. Laukassa tärkeää oli epäsuora ohjasote, asettaminen ulos- ja sisään ja se, että oma jalka pysyy alhaalla, jotta se voi tukea paremmin. Saatiin oikeessa kierroksessa tosi hyviä pätkiä laukassa! Kun oltiin laukattu, hengähdettiin ja käveltiin välikäynnit pitkin ohjin.

Vaihdettiin suuntaa vasempaan. Ensin vähän työstettiin ravissa ja sitten aloitettiin yrittämään vasemman laukannostoa. Hamppa nostaa siis aina vastalaukan ja vaihtaa sen
vasemmaksi. Tehtiin vasempaan kierrokseen siis lähinnä vaan laukannostoja, koska vasemman laukan nostaminen oli vaikeaa eikä lähdetty vaihdon avulla sitä korjaamaan. Sain paljon vinkkejä miten se vasen laukka nousisi. Käynnissä ja ravissa siirreltiin ensin takapäätä sisään ja yritettiin siitä nostoa, tuli vastalaukka. Seuraavaksi yritettiin kääntää jyrkästi ja tehdä siitä laukannosto. Se oli vähän sellainen sama tekniikka kun esteen päällä johdetaan. Olin liian hidas itse apujen kanssa. Laukka olisi noussut vasemmaksi, jos olisin ollut nopeampi. Kerran se laukka nousikin vasemmalle, mutta lähes samantien Hamppa korjasi sen vastalaukaksi. Ongelmana myös oli, että Hamppa ei kuunnellut mun ulkojalkaa, joten siinä ympyrällä tein vähän väistöjä.

Loppuun tehtiin ravissa kahdeksikkoa muutama kierros ennen kun jäin kulmaan ympyrälle oikeassa kierroksessa. Siinä haettiin eteen-alas taipuisuutta ja mun piti harjotella sitä myötäämistä. Jään niin helposti vaan pitämään. Saatiin hyviä pätkiä ja saatiin korjattua Hampan oikeankyljen puskemisongelma.

Sain vinkiksi tehdä paljon pohkeenväistöjä, vasta- ja myötäasetuksia, takaosan liikuttelua ja epäsuoraa ohjasotetta. Mun pitää nyt muistaa alkaa myödätä enemmän ja painamaan kantapäätä alas, jalka pitkäksi. Vauhdin saan hidastumaan kun vaan muistan hidastaa reilusti kevennystä. Ollaan molemmat Hampan kanssa nyt kokemusta rikkaampia ja viisaampia.

Eilen kävin sunnuntain kovemman treenin jäljeltä tekemässä kevyen ja palauttavan treenin. Mentiin noin 30 minuuttia käyntiä ja ravia. Ensin käynnissä työstin molempiin suuntiin, sitten ravissa vasempaan kierrokseen keskiympyrällä. Välikäynnit, sitten suunnanmuutos oikealle. Ravissa keskiympyrällä myös tähän suuntaan työskentelyä. Ja nyt muistin myödätä! Sitten siirryin uralle ja uralla eteen-alas taivutusta/venytystä, liike takajaloista koko selän läpi. Sama juttu myös vasemmalle. Hamppa oli tosi rento ja sitten siirryttiinkin kävelemään loppukäynnit.


Hamppa on ollut nyt vaan niin ihanan ratsastaa, ens viikolla sitten jatketaan hänen kanssaan!  Torstaina pääsen myös ekaa kertaa Ryskyn kanssa tunnille, en malta oottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti