sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

#182: Ryskyn kanssa tunnilla

Eilen oli kiva päivä, aurinko paistoi aina oikealla hetkellä ja oli hyvä tunti. Oli kivaa pitkästä aikaa päästä tunnille ja varsinkin Ryskyllä. Nyt kerron teille tarkasti mun eilisestä tallipäivästä.

söpö hamppa ♥️
Lähdin kotoa 14.10, 15 minuuttia jäljessä aikataulustani. Menin skoballa, joten matkaan meni 20 minuuttia, olin tallilla puolelta. Vein kamat talliin, otin Ryskyn kamat siihen karsinan reunalle ennen kuin menin hakemaan Ryskyä tarhasta. Ajatus oli olla kolmelta Ryskyn selässä, että sitten ehtii hyvin verkata ennen tuntia. Meillä oli siis puoli neljästä neljään tunti, ennen sitä oli itsenäinen alkuverkka. Mentiin Ryskyn kanssa toiselle (sille kauemmalle) kentälle verkkaamaan, koska sillä lähemmällä kentällä oli jo tunti alkanut. Oltiin siellä siis 15.10, nyt vaan 10 minuuttia jäljessä aikataulustani. Mutta 20 minuuttia riitti hyvin hepan verkkaamiseen.

Kun oltiin kävelty alkukäynnit, otin ohjat tuntumalle ja aloitin käynnissä volteilla ja pysähdyksillä molempiin suuntiin. Otin vähän pohkeenväistöjä ennen kun jatkoin käynti-ravi siirtymisillä. Otin muutan kierroksen ravia per suunta ennen kun otin vielä laukat. Rysky oli vähän tahmea ravissa oikeaan kierrokseen, vasempaan kierrokseen ravi eteni paremmin. Siirryin keskiympyrälle ja nostin ensin vasemman laukan, se nousi helpommin kuin oikea. Rysky oli energinen, mutta se oli hyvä juttu, on helpompaa hidastaa kuin ratsastaa eteen. Oikeaan kierrokseen oli vaikeuksia nostaa laukkaa, mutta kun sain sen nousemaan laukka rullasi hyvin. Laukkojen jälkeen käveltiin hetki ennen kun oli aika vaihtaa kenttää ja mennä tunnille.
siellä me mennään
Saavuttiin kentälle. Keräsin ohjat ja ehdin siinä vielä ratsastaa voltin ja ottamaan pohkeenväistöä. Sitten ope pyysi siirtymään pääty-ympyrälle kentän etuosaan ja siinä molempiin suuntiin oli tehtävänä saada Ryskyn käyntiä aktiivisemmaksi. Kun käynti alkoi olla hyvää, oli ravin vuoro. Mentiin molempiin suuntiin ravia siinä pääty-ympyrällä ja sitäkin koitettiin saada aktiivisemmaksi. Kun ravi alkoi näyttää hyvältä, siirryin kevyessä ravissa tekemään kahdeksikkoa, jonka tarkoituksena oli taivuttaa Ryskyä. Seuraavaksi jatkettiin kahdeksikkoa, mutta harjoitusravissa. Kahdeksikolla huomasi huvin kun Rysky heitti lapaa, se teki sitä sillä kaarella joka on ns. oikeassa kierroksessa. Sain sitä ratsastettua vähäsen paremmaksi. Seuraavaksi oli laukan vuoro, mutta sitä ennen pidettiin hengähdystauko.

Aloitettiin vasemmassa kierroksessa pääty-ympyrällä. Rysky oli aika tahmea, eikä laukannostosta tullut mitään, ei ravissa eikä käynnissä. Siispä ope otti apuvälineen, juoksutusraipan ja piti sitä vain kädessä, muuta ei tarvittu. Alkoi laukat nousemaan pienestä hipaisusta ja osa nostoista tuntui ilmavilta. Saatiin paljon hyviä nostoja, laukka rullasi hyvin. Reippaasta laukasta oli helppoa lähteä ottamaan kiinni. Laukattiin hetki vasempaan, sitten vaihdettiin ravin kautta suuntaa oikealle. Laukat nousi kuin ajatuksesta ja muutenkin laukkaa oli helppo ratsastaa kun se oli niin eteenpäinpyrkivää. Jatkettiin sitten suoraan uraa pitkin ja tehtiin ympyröitä satunnaisiin paikkoihin kun oli tarve. Mun pitää muistaa kaarteissa myödätä enemmän sisäohjalla, jään liian helposti vaan pitämään. Vaihdettiin ravin kautta suuntaa ja laukattiin uraa pitkin vielä vasempaan kierrokseen, joka meni hyvin.
Sain hyvin ratsastettua Ryskyä hieman maltillisempaan laukkaan kun oltiin laukkaa työstetty. Ope sanoi, että mun pitää ratsastaa enemmän laukkaa, koska se auttaa sitten työstämään ravia. Ja sen huomasinkin, ravissa saatiin laukan jälkeen hyviä pätkiä. Laukasta raviin siirtymät eivät kaikki olleet niin sujuvia, mutta kun siirryttiin ravin ja myötäsin sisäohjalla, niin saatiin hyvää pätkää.

Mentiin kävelee vielä loppukäynnit toiselle kentälle ennen kun mentiin talliin.


Kun päästiin talliin, otin Ryskyltä kamat pois, laitoin kuivausloimen ennen kun menin tekemään sille ruuan.  Ruoka oli turpoomassa, joten hoidin varusteet puhtaiksi ja kaappiin. Annoin Ryskylle ruuan, sitten otin siltä kuivatusloimen pois ja harjasin sen vielä ennen ulkoloimen laittoa. Tein Hampalle jo ruuan valmiiksi ja otin sen kamoja esille ennen Ryskyn viemistä ulos. Kun sain Ryskyn ulos oli Hampan vuoro. Laitoin sille suitset päähän tarhassa ja mentiin kävelemään kentälle viideksi minuutiksi. Sen jälkeen vaihdoin suitset riimuun ja oli 15minuutin jalan kylmäys. Kylmäyksen jälkeen pesin jalan vielä Hexosinillä (kirjoitetaankohan edes noin, heh) ja annoin ruuan. Samalla kun Hamppa söi laitoin sille pintelin takaisin ja kun se sai syötyä huuhtelin sen suun. Otettiin sen jälkeen suunnaksi harjauspuomi pihalla. Ulkona oli nätti ilma, joten oli hyvä irrottaa vähän karvaa siinä, Hampalla on nimittäin aika paksu talvikarva. Harjauksen jälkeen Hamppa pääsi takaisin tarhaan. Menin sisälle laittamaan Hampan harjat kaappiin ja suitset paikoilleen. Kun kaikki kamat oli paikoillaan otin omani ja lähdin kotiin päin. Silloin kello oli puoli seitsemän.

Sellainen tallipäivä tällä kertaa, oli kivaa! Muuten, paljastan teille, että ylihuomenna 1.5 blogi kokee muodonmuutoksen kesää kohti ja siinä samalla Andromeda pääsee vihdoinkin Suomeen, eli tarinan 6.luku ilmestyy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti